Tiesitkö, että voit leipoa kauniin kullanruskeita, itse tehtyjä bageleita vain kahdesta ainesosasta – ilman uunia? Tällä superhelpolla reseptillä valmistat bageleita ONYX Cookware -airfryerissasi – pinnalta rapeita, sisältä pehmeitä ja valmiita vain 10–12 minuutissa.
Se on nopeampaa kuin uunissa, eikä koko keittiötä tarvitse lämmittää – airfryer tekee leipomisesta helppoa silloin, kun tekee mieli jotain tuoretta ja maukasta ilman vaivaa.
Tarvitset
4 pientä bagelia varten:
- 
1,5 dl kreikkalaista jogurttia (mielellään 10 % rasvaa parhaan rakenteen saavuttamiseksi)
 - 
1,5 dl itsejauhoavaa jauhoa*
 
*Ei itsejauhoavaa jauhoa? Käytä tavallista vehnäjauhoa ja lisää 1,5 tl leivinjauhetta + ½ tl suolaa.
Päälle (valinnainen):
- 
1 kananmuna voiteluun
 - 
Seesaminsiemeniä, unikon siemeniä tai juustoraastetta
 
Näin teet sen
- 
Valmista taikina
Sekoita jogurtti ja jauhot kulhossa. Käytä lopuksi käsiä – taikinan tulee olla pehmeää mutta ei tahmeaa.
 - 
Muotoile bagelit
Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä jokainen osa pötköksi ja yhdistä renkaaksi – näin syntyy klassinen bagelin muoto.
 - 
Valmistele airfryeriin
Voitele kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle täytteitä. Aseta bagelit leivinpaperille, joka sopii airfryerin koriin.
 - 
Paista ONYX Cookware -airfryerissa
Esilämmitä 180 °C:seen. Paista bageleita 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
 - 
Anna jäähtyä hetki – ja nauti!
Tarjoile lämpiminä voin, tuorejuuston tai suosikkilevitteesi kanssa. Täydellisiä aamiaiseksi, brunssille tai herkulliseksi välipalaksi.
 
Valmiina leipomaan?
Löydä oma ONYX Cookware -airfryerisi täältä!