Näin teet täydellisen majoneesin alle minuutissa

Kotitekoinen majoneesi maistuu vain paremmalta, ja ONYX Cookwaren sauvasekoittimella voit nopeasti muuttaa yksinkertaiset ainekset herkulliseksi kotitekoiseksi majoneesiksi. Tämän reseptin avulla saat täydellisen tuloksen joka kerta.

Tämä tarvitset:

Välineet: 

  • ONYX Cookwaren sauvasekoitin
  • ONYX Cookwaren sekoituskulho

  • Ainekset: 

    • 3 dl neutraalia öljyä (esim. rypsi- tai rypäleensiemenöljy)
    • 1 kokonainen kananmuna (huoneenlämpöisenä parhaan tuloksen saavuttamiseksi)
    • 1 tl dijon-sinappia 
    • 2 tl valkoviinietikkaa / omenaviinietikkaa
    • ½ sitruuna (mehu ja hienoksi raastettu kuori)
    • Suolaa ja pippuria (maun mukaan)

    Näin helppoa se on:

    Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita, niin majoneesin valmistus onnistuu varmasti.

    1. Valmistele ainekset: Kaada 3 dl öljyä sekoituskulhoon. Lisää kananmuna ja loput ainekset öljyn joukkoon.
    2. Sekoita ainekset: Aseta sauvasekoitin aivan sekoituskulhon pohjalle ja käynnistä. Kun majoneesi alkaa sakeutua, liikuttele sauvasekoitinta hitaasti ylös ja alas tasaisen rakenteen aikaansaamiseksi.
    3. Mausta: Kun majoneesi on haluamasi paksuista, mausta lisäämällä suolaa, pippuria tai sitruunamehua tarvittaessa. Majoneesin tulee olla pehmeää ja tasaista. Jos se on liian paksua, lisää muutama tippa vettä sekoittaessa.

    ONYX Cookwaren sauvasekoittimen avulla vältät yleisen ongelman, jossa majoneesi erottuu. Tehokas moottori ja tarkka hallinta takaavat täydellisen majoneesin joka kerta.

    Makuvariaatioita majoneesiisi

    Tämä on perusresepti majoneesiin, mutta mikset kokeilisi erilaisia makuvaihtoehtoja? Tässä muutamia ideoita, joilla voit tuoda kotitekoiseen majoneesiisi uutta twistiä. Vain mielikuvitus on rajana. 

    VINKKI: Paras maku saadaan sekoittamalla esimerkiksi chili öljyn joukkoon ennen majoneesin valmistusta. Voit myös jakaa annoksen ja luoda eri makuja samaan pohjaan.

    Chilimajoneesi

    Lisää hieman potkua sekoittamalla tuoretta chiliä öljyn joukkoon ja siivilöi ennen majoneesin valmistusta. Helpompi versio on lisätä teelusikallinen srirachaa tai muuta chilikastiketta majoneesiin. Se tuo väriä ja mausteista syvyyttä, joka sopii hyvin hampurilaisiin ja äyriäisiin.

    Valkosipulimajoneesi (Aioli)

    Lisää muutama murskattu valkosipulinkynsi perusreseptiin ja saat herkullisen aiolin. Täydellinen dippinä kasvistikuille, ranskalaisille perunoille tai levitteenä voileivissä.

    Suosikkimme: Karhunlaukka-majoneesi

    Kun karhunlaukka on sesongissa, lisää kourallinen tuoreita lehtiä ja sekoita ne öljyn joukkoon. Siivilöi palaset ja valmista majoneesi reseptin mukaisesti.

    Yrttimajoneesi

    Sekoita majoneesiin kourallinen tuoreita yrttejä, kuten tilliä, persiljaa tai basilikaa. Tämä makuvariaatio sopii erinomaisesti kalaruokiin tai kesäisiin salaatteihin ja antaa perunasalaatille lisäpotkua.

    Tryffelimajoneesi

    Ylellisemmän version saat lisäämällä tryffeliöljyä majoneesiin. Tämä umaminen vaihtoehto sopii niin kasvisruokiin kuin hampurilaisiin, raikkaan tartarin kanssa tai ranskalaisten kera.

    Bearnaisemajoneesi

    Bearnaise on tunnettu klassikko. Kylmä versio syntyy lisäämällä reilusti rakuunaa, mieluiten sekä tuoretta että kuivattua, ja korvaamalla valkoviinietikka bearnaise-essenssillä. Sopii mainiosti kesän grilliherkuille ja on lähes välttämätön ranskalaisten kanssa.

    Säilyvyys

    Säilytä majoneesi lasipurkissa tai kannellisessa rasiassa jääkaapissa, ja se säilyy vähintään viikon ajan.

    Paras majoneesi alkaa ONYX COOKWAREn sauvasekoittimella

    Paras majoneesi alkaa ONYX COOKWAREn sauvasekoittimella

    ONYX Cookwaren sauvasekoittimella voit helposti valmistaa omaa majoneesia! Se on todella helppoa, ja voit myös nopeasti sekoittaa kastikkeita ja dippejä vieraillesi. Ja mikä parasta? Kun olet valmis, voit laittaa osat suoraan astianpesukoneeseen, ilman vaivannäköä. Löydä kaikki ONYX Cookwaren sauvasekoittimeen liittyvät tuotteet täältä