Inspiraatio - Resepti salaattiin punajuurikrautin ja grillatun vuohenjuuston kera

Salaatti punajuurikrautin ja grillatun vuohenjuuston kera

Ainesosat

  • 300 g punakaalia
  • 100 g punajuurikrautia (esim. Kattinge Kraut)
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 1 omena
  • 2 punasipulia
  • 100 g viikunoita (tuoreita tai kuivattuja)
  • Tuoretta timjamia
  • 120 g tuoreita marjoja (tässä käytetty karhunvatukoita, mutta kaikki marjat käyvät)
Vinaigrette
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl tanskalaista hunajaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 rkl omenaviinietikkaa
Grillattu vuohenjuusto
  • 180 g laadukasta vuohenjuustoa (rullassa)
  • 10 saksanpähkinän ydintä
  • hieman juoksevaa hunajaa
Lisuke
  • Hyvä vaalea leipä – mieluiten paahdettuna

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen kiertoilmalla.
  2. Leikkaa vuohenjuusto sopiviksi paloiksi ja laita uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes ne saavat kevyen kultaisen värin. Sillä välin hienonna punakaali ja sekoita se punajuurikrautin kanssa kulhossa.
  3. Paahda hasselpähkinöitä pannulla korkealla lämmöllä, kunnes kuori alkaa irrota. Anna jäähtyä nopeasti ja irrota loput kuoret helposti käsin.
  4. Vatkaa vinaigrette-ainekset sekaisin.
  5. Leikkaa viikunat, punasipulit ja omenat sopiviksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon vinaigretten, hasselpähkinöiden, tuoreen timjamin ja marjojen kanssa.
  6. Asettele vuohenjuustot lautaselle saksanpähkinöiden kanssa ja pirskottele niiden päälle hieman hunajaa. Tarjoile vuohenjuusto salaatin ja muutaman viipaleen hyvän leivän kera.
  7. Vinkki: Voit koristella annoksen tuoreella timjamilla.
  8. Bon appétit!

Kirjoittanut: ONYX COOKWARE™