Inspiraatio - Resepti Englantilaiseen Pihviin

Englantilainen Pihvi

Ainekset

  • 4 pihviä
  • 3 salottisipulia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • 2 dl maitoa (kanaliemelle)
  • 3 dl perunavettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • Kastikeväri
  • 600 g perunoita
  • 3–4 kpl pikkelöityä kurpitsaa
  • Maizenaa
  • Voi
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 sitruuna
  • Pikkelöity kurpitsa lisukkeeksi

Ohjeet

  1. Pese tai kuori perunat ja keitä ne kattilassa suolatussa vedessä. Perunoiden koosta riippuen keittoaika on 10–20 minuuttia. Kokeile haarukalla: kun perunat ovat pehmeitä ja irtoavat haarukasta helposti, ne ovat valmiit. Kaada keitinvesi astiaan – sitä tarvitaan kastikkeeseen!
  2. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Paista ne miedolla lämmöllä pannulla voin kanssa, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Lisää sitten balsamico ja hunaja.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista ne voissa pannulla, kunnes ne ovat mieleisesi kypsiä. Muista, älä pese pannua paistamisen jälkeen! Anna pihvien levätä lautasella tai leikkuulaudalla.
  4. Kaada maito ja perunavesi pannulle, lisää liemikuutio ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Sekoita maizena vesitilkkaan ja kaada seos pannulle vähitellen, kunnes kastikkeen paksuus on mieleisesi. Lisää kastikeväriä, kunnes se on sopivan ruskeaa. Mausta suolalla, pippurilla, hieman hunajalla ja halutessasi sitruunamehulla.
  5. Paista keitetyt perunat pannulla voin kera ja mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile pihvi paistettujen perunoiden kanssa, peitä pehmeillä sipuleilla ja lisää halutessasi vihreitä kasviksia. Tarjoile kastikkeen ja pikkelöidyn kurpitsan kera.
  7. Hyvää ruokahalua!

Kirjoittanut: ONYX COOKWARE™