Inspiraatio - Resepti: Gourmet Hotdogit Kattinge Krautilla

Resepti: Gourmet-hotdogit

Ainesosat

  • 3 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 1 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 0,50 dl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • 200 g grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,50 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 rkl sokeria
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna, voiteluun
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Hotdogien täytteet

  • 12 nakkeja
  • Ketsuppi
  • Sinappi
  • Kimchi-kraut
  • Punakaali-kraut
  • Tuoretta timjamia
  • 2 sipulia, paistettuja sipuleita varten
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voi

Valmistusohjeet

  1. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää maito, öljy ja kananmuna. Sekoita grahamjauhot, suola, kardemumma ja sokeri yhteen ja lisää hiivaseokseen. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa.
  2. Anna taikinan kohota kulhossa 40 minuuttia. Muotoile 12 pitkulaista hotdog-sämpylää. Käytä alustalla ja käsissä hieman öljyä jauhojen sijasta, jotta sämpylät eivät kuivu.
  3. Anna sämpylöiden kohota leivinpaperilla vuoratulla pellillä 30 minuuttia, voitele vatkatulla munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista esilämmitetyssä uunissa 175 asteessa kiertoilmalla 15–18 minuuttia.
  4. Kuori sipulit ja halkaise ne. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla kuumalla lämmöllä ja lisää sipulit. Sekoita niitä pannulla paiston aikana. Lisää sokeria ja hieman vettä, ja hauduta sipulit pehmeiksi noin 10 minuuttia.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tarjoa suoraan pannulta.
  6. Paista nakit pannulla, ja kun ne ovat valmiita, aseta ne lämpimiin, vastapaistettuihin sämpylöihin.
  7. Lisää gourmet-hotdogiin haluamasi täytteet. Muista paistetut sipulit, ketsuppi, sinappi ja suosikkikrautissi.
  8. Hyvää ruokahalua!

Kirjoittanut: ONYX COOKWARE™