ONYX Cookware 11-in-1 Monitoimikeitin arkiruoasta tulee vaivatonta, terveellistä ja maukasta. Tämä aasialaistyylinen höyrytetty lohi maistuu kuin ravintolassa, mutta valmistuu hellävaraisesti ja tehokkaasti omassa keittiössäsi. Monitoimikeitin kypsentää lohen täydellisen meheväksi höyryssä – ilman paistokäryä, ilman pannuja, ja riisi sekä kasvikset valmistuvat samassa astiassa.
Ainekset (2 annosta)
Lohifileisiin:
- 
2 lohifilettä (nahalla tai ilman)
 - 
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
 - 
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
 - 
1 rkl soijakastiketta
 - 
1 tl seesamiöljyä
 - 
1 tl riisiviinietikkaa tai limemehua
 - 
Muutama ohut chiliviipale (valinnainen)
 - 
Tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä koristeluun
 
Tarjoiluun:
- 
2 dl jasmiiniriisiä
 - 
Höyrytettyä parsakaalia, edamame-papuja tai sokeriherneitä
 - 
Lisää soijaa tai ponzu-kastiketta
 
Valmistus – Helppoa ja tyylikästä:
Vaihe 1: Valmistele lohi
Aseta lohifileet pienelle leivinpaperipalalle tai höyrytysastiaan. Lisää päälle inkivääri, valkosipuli, soijakastike, seesamiöljy ja viinietikka. Jos haluat hieman potkua, lisää chiliviipaleet.
Vaihe 2: Kypsennä riisi
Lisää riisi ja vesi keittokulhoon (2 dl riisiä, 3 dl vettä ja ripaus suolaa). Valitse “Riisi”-toiminto – Monitoimikeitin hoitaa loput.
Vaihe 3: Höyrytä lohi ja kasvikset
Kun riisi on valmis, ota se pois ja peitä, jotta se pysyy lämpimänä. Laita lohi ja kasvikset höyrytyskoriin. Valitse “Höyrytys”-toiminto ja ajasta noin 10 minuuttia – riippuen fileiden paksuudesta. Monitoimikeitin takaa tasaisen ja hellävaraisen kypsennyksen ilman kuivumista.
Vaihe 4: Tarjoile
Asettele riisi lautaselle yhdessä höyrytetyn lohen ja kasvisten kanssa. Pirskottele päälle hieman lisää soijaa tai ponzua ja koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Variaatiot:
- 
Korvaa lohi tofulla – vegaaninen vaihtoehto
 - 
Käytä teriyaki- tai misokastiketta marinadina
 - 
Höyrytä mukaan myös porkkanaa, paksoita tai pinaattia
 
Täydellinen terveellinen arkiruoka – tai kevyt illallinen vieraille
Monitoimikeitin takaa onnistuneen lopputuloksen joka kerta. Kypsennys on pehmeää ja tarkkaa – lopputuloksena lohi, joka sulaa suuhun. Koko ateria valmistuu alle 30 minuutissa.