TÄYDELLINEN PIHVI
Näin valmistat täydellisen pihvin ONYX COOKWARE™ paistinpannulla
Lautanen asetetaan eteesi ja leikkaat pihvin, joka on paistettu täydellisen mehukkaaksi. Parasta kaikessa on, että sinä itse paistoit sen. Vaikka et olisikaan ammattikokki, tarjoamme parhaat vinkit keittiöön – ja tässä opit paistamaan täydellisen pihvin yksinkertaisella niksillä. Sinun ei tarvitse verrata pihvin pehmeyttä tai kovuutta kämmeneesi tai leikata sitä auki nähdäksesi, miltä se näyttää sisältä.
Opetamme sinulle, kuinka paistat täydellisen medium-pihvin – joka kerta!
Ehkä mietit, mutta miten se sitten tehdään?
Itse asiassa tarvitset vain hyvin yksinkertaisen menetelmän, jolla voit tehdä itsesi ja vieraasi iloisiksi ja tyytyväisiksi joka kerta, kun tarjoat pihvin.
ONYX COOKWARE™ paistinpannujemme ansiosta sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä rasvaa, sillä pannut on suunniteltu hyödyntämään pihvin omaa rasvaa pitämällä lämpöä hyvin.
Tarvitset:
- ONYX COOKWARE™ paistinpannusi
- Karkeaa suolaa
- Hyvälaatuinen pihvi haluamassasi paksuudessa
Esilämmitä paistinpannu samalla lämpötilalla tai teholla, jolla se tulee olemaan koko paiston ajan. ONYX COOKWARE™ paistinpannut sopivat kaikille liesityypeille. Lämpötilan tulee olla keskikorkea. Liesillä, joissa asteikko on 1–9, käytetään useimmiten asetusta 7. Voit itse kokeilla lämpötiloja ja löytää täydellisen asetuksen juuri sinun liedellesi.
Kun paistinpannu on esilämmitetty, kaada karkeaa suolaa pannulle. Suolan tulee olla karkeaa, ei hienoa, jotta se nostaa pihvin hiukan irti pannusta, jolloin syntyy täydellinen paistopinta. Aseta sitten pihvi kuumalle paistinpannulle.
2–3 minuutin kuluttua pihvin alapinnalle on muodostunut haluttu karamellisoitunut paistopinta. Tässä kohtaa on TÄRKEÄÄ kääntää pihvi vain kerran! Jos olet utelias, voit hieman nostaa pihviä ja katsoa alapintaa, mutta anna sen paistua loppuun ennen kuin käännät sen.
Kuuntele tarkkaan, sillä tässä tulee varsinainen niksi. Milloin pihvi pitää nostaa pois pannulta? Kun toinenkin puoli on karamellisoitunut? Kun siinä on paistopinta? Tai kun pihvi tuntuu tietyllä tavalla? Ei, sinun tulee tarkkailla, milloin pihvistä alkaa nousta nestettä tai verta. Tämä on merkki siitä, että pihvi tulee siirtää lepäämään ritilälle 5 minuutiksi. Ritilä auttaa nesteitä valumaan pois pihvistä, jotta se ei ui liemessä lautasella. Sinun ei tarvitse käyttää ajastinta tai tehdä suurta syntiä – leikkaamalla pihvi ennen kuin se on valmis!
Siinä se! Nyt sinulla on täydellisesti medium-paistettu pihvi – joka kerta!
Toimiiko tämä niksi kaiken paksuisille pihveille? Kyllä, mutta on selvää, että mitä paksumpi pihvi on, sitä punaisempi siitä tulee, kun käytät tätä menetelmää. Yleensä paksu pihvi miellyttää niitä, jotka pitävät pihvinsä punaisena. Tämä menetelmä sopii kaikille lihansyöjille, jotka haluavat tasaisen lopputuloksen kaikilla pihveillä.
Mitä odotat? Ryntää keittiöön ja ala valmistaa täydellistä pihviä ONYX COOKWARE™ paistinpannullasi. Jos sinulla ei vielä ole sellaista, löydät valikoimamme paistinpannuja täältä:
Kirjoittanut: Tanja, ONYX COOKWARE™