Inspiraatio - Gourmet-hotdog Kattinge Kraut kanssa

Gourmet hot dogit

Ainekset

    • 3 dl vettä
    • 1 dl maitoa
    • 50 g hiivaa
    • 0.50 dl oliiviöljyä
    • 1 kananmuna
    • 200 g grahamjauhoja
    • 1 tl suolaa
    • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 rkl sokeria
    • 450 g vehnäjauhoja
    • 1 kananmuna voiteluun
    • 1 tl seesaminsiemeniä

Täyte

  • 12 nakkia
  • ketsuppia
  • sinappia
  • kimchi-hapankaalia
  • punahapankaalia
  • tuoretta timjamia
  • 2 sipulia paistettavaksi
  • suolaa
  • pippuria
  • voita

Ohjeet

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää maito, öljy ja munat. Sekoita grahamjauho, suola, kardemumma ja sokeri erillisessä kulhossa, ja lisää jauhoseos nesteeseen. Sekoita vehnäjauhot taikinaan, ja jatka alustamista, kunnes taikina on kimmoisaa.
  2. Anna taikinan kohota kulhossa 40 minuutin ajan. Muotoile taikinasta 12 pitkänomaista sämpylää. Kun vaivaat kohonnutta taikinaa, lisää leivontatasolle ja käsiisi hieman öljyä jauhojen sijaan, jotta sämpylöistä ei tule kuivia.
  3. Peitä uunipelti leivinpaperilla, ja anna sämpylöiden kohota pellillä 30 minuutin ajan. Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla, ja koristele ne seesaminsiemenillä. Paista sämpylöitä 175 asteessa 15–18 minuuttia.
  4. Kuori ja puolita sipulit. Siivuta sipulinpuolikkaat. Sulata voi kuumalla pannulla ja lisää sipulit. Sekoita sipulisiivuja paistamisen aikana. Lisää pannulle sokeri ja hieman vettä, ja paista sipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Tämä vie noin 10 minuuttia.
  5. Mausta sipulit suolalla ja pippurilla.
  6. Paista nakit pannulla. Kun nakit ovat kypsiä, aseta ne lämpimien, uunituoreiden sämpylöiden väliin.
  7. Lisää nakkien päälle paistetut sipulit, ketsuppi, sinappi ja suosikkihapankaalisi.
  8. Hyvää ruokahalua!

Kirjoittanut: Onyx Cookware